Chronologisch overzicht van de leveringsdiensten als afhaalpunten

Custopolis-gifts.com heeft twee leveringsdiensten als afhaalpunten (“Mondial Relay” en “Kiala”) en een andere leveringsdienst: “bpost” die de pakketten aan je thuis of naar een postpunt levert.

Het afhaalpunt concept wordt rond de jaren tachtig in Frankrijk gesticht door topmensen van de traditionele postorderverkoop zoals “3 Suisses” en “La Redoute”.

In 1984 is “La Redoute” de uitvinder van de 48 uur chrono. In 1995, is de leveringstermijn een primordiale troef geworden met de notie van “24 uur gratis” die door de “3 Suisses” op de markt wordt gebracht. In de jaren 2000 zijn twee nieuwe gespecialiseerde spelers naar voren gekomen:

“Kiala” Belgische onderneming; “GeoPost” (Pickup Services) uit Frankrijk die eerst voor het leveren van software oplossingen voor netwerk afhaalpunten zich gespecialiseerd was. (Begin 2002 heeft “Pickup” onder meer een computer uitrusting aan de eerste afhaalpunt in Frankrijk afgeleverd).

Sinds 2004 kenden de afhaalpunt netten een sterke groei verbonden met de wijdverbreide ADSL technologie voor Internet toegang die de ontwikkeling van e-commerce  en van de computer systemen mogelijk maakte en zo worden de ondernemingen en de particulieren gelinkt (B2C).

Bron: Wikipedia

Advertisements